Μαθήματα πολιτικής {Greek}

Στο πνεύμα της εποχής, … ακολουθεί ένας μπούσουλας για μια εγγυημένη επιτυχημένη πολιτική σταδιοδρομία.

Καταρχήν πρέπει ο υποψήφιος να έχει απαλλαγή από κάθε είδος ιδεαλισμού, πατριωτισμού και κοινωνικής συνείδησης. Όλα τα παραπάνω, αποτελούν ανυπέρβλητα εμπόδια στον αγώνα κατάκτησης της εξουσίας. Προσοχή όμως, η συχνή αναφορά των παραπάνω αξιών στους προεκλογικούς λόγους του, κρίνεται απολύτως απαραίτητη.
Η μεγαλύτερη δεξαμενή ψηφοφόρων δεν είναι μόνο οι βολεμένοι, αλλά είναι κυρίως οι κακομοίρηδες, που πιστεύουν ότι μόνο από ατυχία, δεν έχουν ανελιχτεί στην κοινωνική κλίμακα. Σε αυτούς, λοιπόν, πρέπει να απευθυνθούμε, αλλά με τρόπο. Στον άνεργο, θα μιλάμε για spreads, επιτόκια, συνάλλαγμα και μετοχές. Με τη συχνή επανάληψη, του δημιουργούμε την εντύπωση ότι είναι μέλος του Club. Όταν πια έχει βαθιά ριζώσει η πεποίθηση, ότι τα συμφέροντα του ταυτίζονται με την ελίτ της χώρας, περνάμε στο βήμα 3.
Ως υποψήφιοι, πρέπει να φαίνεστε σοβαροί, (προσοχή όχι να είστε) αυτό έχει κόστος, αλλά να φαίνεστε.Τώρα πως γίνεται αυτό; Πρώτα – πρώτα να ντύνεστε σοβαρά. Κάτι σαν πετυχημένος επιχειρηματίας με look από ταινία Hollywood. Κινήστε πάντα με τον αέρα του πετυχημένου, δημιουργώντας την εντύπωση στον κόσμο ότι «αυτός ξέρει». Μιλάτε με βαθειά φωνή και με ύφος πατέρα προς γιο, για τους οπαδούς σας και με τόνο ειρωνείας και απαξίωσης, προς τους αντιπάλους σας.
Οι λόγοι σας, πρέπει να έχουν κάποια ασάφεια και αυτό γιατί πάντα πρέπει να υπάρχει τρόπος να αποδείξουμε, ότι κακώς οι ακροατές σας καταλάβανε κάτι, γιατί εσείς εννοούσατε ακριβώς το αντίθετο. Δεν έχει τόσο σημασία τι λέτε, αλλά οι λέξεις που χρησιμοποιείτε. Απαραίτητες φράσεις κλειδιά είναι «σοβαρή και υπεύθυνη λύση», «οι αγορές», «οι επενδυτές», «κίνδυνος χρεοκοπίας», «οι εταίροι μας έχουν χάσει την υπομονή τους». Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε επιχείρημα σας, αρκεί να συνοδεύεται από ένα ειρωνικό γέλιο προς τον αντίπαλο σας την ώρα που το λέτε. Για παράδειγμα: «Μα προφανώς, πρέπει να μειώσουμε τις συντάξεις, είναι η μόνη σοβαρή και υπεύθυνη λύση, εξάλλου και εταίροι μας, έχουν χάσει την υπομονή τους (εδώ έρχεται το ειρωνικό χαμόγελο, υπονοώντας ότι ο αντίπαλος δεν έχει καταλάβει τις συνέπειες που θα υποστούμε, εάν δυσαρεστήσουμε τους εταίρους). Μπορείτε να κάνετε πρόβες μπροστά στον καθρέπτη σας, θα σας βοηθήσει όταν βρεθείτε καλεσμένοι στα κανάλια.
Στην τηλεόραση εμφανίζεστε με πρόγραμμα και στρατηγική. Πρώτα – πρώτα, βάζετε τους υποταγμένους – πουλημένους δημοσιογράφους (πιστέψτε με θα τους βρείτε εύκολα, είναι πολλοί) να προετοιμάσουν το έδαφος. Αυτοί ξέρουν τα κόλπα, είναι επαγγελματίες. Με μπαράζ αρνητικών ειδήσεων στους τηλεθεατές, θα έχει δημιουργηθεί τέτοιος τρόμος, που εσείς θα εμφανιστείτε ως μεσσίας. Ανταποκρίσεις από το εξωτερικό, με δηλώσεις από αξιωματούχους για την τελευταία ευκαιρία που δίνουν στην Ελλάδα, θα ενισχύσει ακόμα τη θέση σας. Όταν πια εμφανιστείτε, ο δικός σας δημοσιογράφος θα διακόπτει έντεχνα τον αντίπαλο σας και θα συμφωνεί μαζί σας, παίρνοντας ύφος ότι επιτέλους ακούγετε μια σοβαρή πρόταση. Στον διάλογο, τον αντίπαλο τον μειώνετε συστηματικά και δεν αφήνετε να μιλήσει, απαγορεύοντας. βέβαια, να σας διακόψει. Τέλος, σε συνεννόηση βέβαια με τον δημοσιογράφο, έχετε πάντα τον τελευταίο λόγο όπου εξαπολύετε την πιο αποφασιστική επίθεση. Σε αυτή μπορείτε να ισχυρισθείτε ότι θέλετε και βέβαια να λασπολογίσετε όσο θέλετε, μιας και απάντηση δεν θα υπάρξει, αφού ο δημοσιογράφος θα φροντίσει να κόψει για διαφημίσεις, την κατάλληλη στιγμή.
Τα παραπάνω έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία εδώ και 35 χρόνια, οπότε, η μέθοδος κρίνεται άκρως αποτελεσματική (βλέπε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ)
Καλή Επιτυχία !!


Υστερόγραφο:
Δυστυχώς, όμως, τελευταία, οι ψηφοφόροι δείχνουν να μην έχουν συμβατή συμπεριφορά οπότε εάν φάτε κανένα γιαούρτι εγώ ουδεμία ευθύνη έχω 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.